Vinograd Brač

Brački kamen oduvijek je bio izvor ljepote ali i tegoba kada je bračku zemlju trebalo obraditi. No tako poseban, otvoreno pozivajući na izazov, inspirirao nas je da svoje vinograde smjestimo tamo gdje se drugi ne bi usudili.  


778 m

Vidova gora (778m), najviši vrh svih hrvatskih otoka nalazi se na Braču

Tako je čak 50 hektara vinograda i više od 350 tisuća trsova smješteno na liticama bračkih brda koje se penju i do 500 metara iznad mora. Na podlozi koja, prekrivena bijelim bračkim kamenom, ponekad podsjeća na snijeg, mi stvaramo. I baš kako pogled s tih visina ostavlja bez daha, tako i jedinstvene sorte vina očaravaju svakoga tko ih kuša. Priroda ovdje uzima svoj danak kroz težak i predan rad. 
Prikaži lokaciju
No isto tako velikodušno i daje kroz bogat urod najboljih, autohtonih i svjetskih sorti grožđa. Obrađena vještom rukom, sljubljena po nahođenju renomiranih vinskih stručnjaka, ista ta grožđa daju vina koja osvajaju svakog tko ih kuša. Nekad je to crno vino Bogondon. nekad bijelo Godiment, a nekad opol Noda. Ali uvijek i zauvijek Vina Brač, inspirirana škrtom bračkim zemljom i bogatim bračkim duhom.

Vinarija
d BRAČ VINA O nama Brač